Professioneel omgaan met ontevredenheid

Home > Catalogus > Personal Skills Opleidingen > Communication

Omschrijving

Het is geen prettige taak om ontevreden klanten of werknemers op te vangen. Onze verdedigingsmechanismen treden in werking en bemoeilijken vaak een professionele aanpak. Nochtans zijn klachten belangrijk in de evolutie van een organisatie. In dit seminarie onderzoeken we ontevredenheid, het belang om deze aan de oppervlakte te brengen en brengen we recepten om ontevreden klanten of medewerkers op een professionele manier te helpen.

Inhoud

De spreker, Raymond Claes werkt al meer dan 30 jaar als Raymond Claescommunicatietrainer. Hij laat u op interactieve wijze ontdekken hoe u moeilijke conversaties succesvol aanpakt:

  • Hoe ontstaat (on)tevredenheid? De balans tussen verwachtingen en service.
  • Hoe uiten mensen hun ontevredenheid?
  • Hoe creëert u een klimaat waarbij ontevredenheid aan de oppervlakte komt?
  • Hoe kunnen we vermijden dat het uit de hand loopt?
  • Waarom doen ontevreden klanten vaak zo 'moeilijk'?
  • Do's en don'ts voor een efficiënte aanpak.
Communication

Doelgroep

Iedereen die een hogere tevredenheid van klanten en medewerkers nastreeft. Iedereen die het moeilijk heeft met klanten die alles doen om hun zin te krijgen

Duur

1 halve dag

Kalendercursus

Kalendercursus
€ 245,00

U kunt deze opleiding ook bij u organiseren. Op die manier kunt u de opleiding laten doorgaan waar en wanneer u dat wenst. De inhoud van de opleiding kan dan ook worden aangepast aan uw eigen wensen met oefeningen die gebaseerd zijn op het werk van de deelnemers.

Meer info