Leiding geven op afstand

Home > Catalogus > Personal Skills Opleidingen > Leadership & Coaching

Omschrijving

Meer en meer mensen werken thuis, onderweg, in het buitenland of in projectgroepen. Wat deze mensen gemeen hebben is het NIET hebben van hun leidinggevende in de buurt. Vaak zitten leidinggevenden met vragen zoals: “Hoe kan je de werkzaamheden van medewerkers evalueren als je ze niet ziet?”, of “Hoe communiceer ik nu het meest efficiënt op afstand?”, en “Hoe creëer ik een goede band ondanks de afstand?”, “Hoe bereid ik mijn medewerkers voor op het leiding krijgen op afstand?”, …

Inhoud

Er wordt veel aandacht geschonken wordt aan de situatie van de deelnemers. Alles zal dan ook vertaald worden naar de werkelijkheid van de deelnemers aan de hand van zelf meegebrachte voorbeelden.

In deze interactieve workshop bieden we een gezonde afwisseling van theorie en oefeningen rond:

  • Vertrouwen geven en krijgen.
  • Efficiënte communicatiekanalen op afstand.
  • Hoe non-verbale communicatie ‘zichtbaar’ maken?
  • Inzichten krijgen in uw eigen leiderschapsstijl en welke de sterktes zijn en valkuilen bij het leiding geven op afstand.
  • Outputmanagement: hoe stuur ik op resultaten?
  • De nodige gedragscompetenties van een leider of afstand via een waarderend onderzoek bij de deelnemers zelf.
  • Hoe help ik mijn medewerker om leiding te krijgen op afstand?
  • Een vergadering op afstand leiden en/of bijwonen.
Leadership & Coaching

Doelgroep

De opleiding is bestemd voor iedereen die leiding geeft op afstand in verschillende contexten (internationaal, projectmatig, nationaal verspreide afdelingen,…) of dit van plan is om te doen bijvoorbeeld in het kader van "Het Nieuwe Werken" of "invoering van telewerk" binnen de organisatie.                   

Voorkennis

Geen specifieke voorkennis vereist.

Duur

1 dag

Kalendercursus

Kalendercursus
€ 695,00

U kunt deze opleiding ook bij u organiseren. Op die manier kunt u de opleiding laten doorgaan waar en wanneer u dat wenst. De inhoud van de opleiding kan dan ook worden aangepast aan uw eigen wensen met oefeningen die gebaseerd zijn op het werk van de deelnemers.

Meer info